ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

4 pasi esentiali pentru pescuit iarna

29/12/2021
4 pasi esentiali pentru pescuit iarna
Odata cu venirea iernii, termometrul incepe sa indice temperaturile cu minus si ati putea fi tentat sa va impachetati unditele si accesoriile de pescuit pana la primavara. Dar pescuitul pe vreme rece poate fi la fel de grozav ca si vara, mai ales ca, majoritatea pescarilor iarna stau in casa la cladura. Cu toate acestea, iara este un moment deosebit de bun pentru pescuit, deoarece speciile de pesti de apa dulce se grupeaza, ceea ce inseamna mai multi pesti. Daca pana acum nu ati fost la pescuit iarna, dar va doriti sa incercati, in acest articol vom enumara patru sfaturi utile pentru pescuitul pe vreme rece.
Locatia
Alegerea locului portivit pentru a lansa undita este foarte important in orice sezon, nu doar iarna. Daca nu cunoasteti locurile bune de pescuit iarna, este cazul sa incepeti sa va interesati. Cand ajungeti la un posibil loc de pescuit trebuie sa observati daca sunt curenti puternci, pentru ca acolo unde sunt, locul trebuie evitat. Acela nu este un loc bun pentru pescuit si poate fi si periculos pentru pescar in cazul unei accidentari.
 

Timpul

Probabil ati fi tentat sa mergeti la pescuit dupa programul de vara si primavara. Pescuitul pe timp de iarna cand vreme este rece este mai usor. Vremea rece afecteaza drastic abilitatile pestilor, unele dintre cele mai bune conditii de pescuit sunt atunci cand vreme devine tot mai rece. Pestii se hranesc mai mult atunci cand vremea este tot mai rece, iara daca sunteti pe lac, rau sau chiar o balta de pescuit aveti oprtunitatea de a prinde multi pesti inate ca vremea sa revina la temperaturi mai ridicate.
Daca nu doriti sa urmariti schimbarile de temperatura in timpul ierni, atunci cel mai bun moment din zi pentru iarna este intre orele 10:00 si 16:00. Daca mergeti mai devreme sau mai tarziu, este foarte probabil sa aveti o partida de pecuit mai slaba.

Echipamentul

Frigul afecteaza articolele de pescuit asa ca, asigurati-va ca va reglati mulinetele. Ce functioneaza vara, nu se utilizeaza iarna. Temperaturile scazute vor ingheta rulmentii din mulinete.
Daca sunteti pe rau trebuie sa luati in considerare locurile unde se aduna gheata. Bucatile mari de gheata va pot bloca firul. Firul poate ingheta, iar pentru a evita aceasta neplacere puteti folosi fluorocarbon. Dincolo de o mulineta pregatia de iarna si un fir bun, trebuie sa va metineti cald. Degeraturile iarna sunt frecvente daca ajungei sa va umeziti la picioare sau la maini. Trebuie sa cautati cizme impermeabile si manusi termoizolatoare pentru a va mentine degetele calde. Nu uitati de o salopeta buna de iarana si de o geaca impermeabila care sa va tina de cald. Pe CrFishing gasiti costum de pescuit pentru iarna, compus din salopeta si geaca termo, impermeabile. Pantalonii au ranforsari speciale in zona genunchilor pentru confort termic sporit, si rezistenta la uzura.

 

Momeala 

Daca va ganditi sa utilizati momeala pe care o folositi vara este foarte posibil ca rezultatele sa fie slabe. Cand vremea se raceste, atat pestii cat si sursele lor de hrana se misca mai incet comparativ cu perioadele mai calduroase. De aceea este mult mai bine sa folositi momeala vie pe timpul iernii. Momeala vie va reactiona la apa rece si va fi mai atragatoare pentru pestii flamanzi
Daca chiar doriti sa folositi naluci iarna, alegeti-le pe cele care au atasat fire de par sau pene. Acest lucru va ajuta la miscarea lor in apa rece. De asemenea, selectati momeala artificiala care are potentialul de a prinde mai multe specii de pesti si sa fie de dimensiuni mici. Deoarece frigul reduce metabolismul pestilor, iar acestia nu vor depune efort pentru a se duce dupa nalucile mari.
 

Incercam sa va reconectam la Server ...
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙