Pescuitul la Copca

19/01/2022
Pescuitul la Copca

Echipamentul pentru pescuit la copca

Odata cu scaderea drastica a temperaturilor, cei mai curajosi dintre pescari se echipeaza corespunzator si pornesc spre apele inghetate unde pot practica pescuitul la copca. Ce presupune echiparea corespunzatoare pentru pescuitul la copca?
Ei bine, in primul rand este important ca pescarul sa aiba o imbracaminte adecvata temperaturilor scazute, care sa ii ofere pe toata durata pescuitului confort termic si comoditate. Astfel, sunt recomandate hainele termice care se iau pe sub costumul de pescuit. Totodata, incaltamintea este un element important, deoarece din cauza lipsei de miscare sustinuta si a temperaturilor scazute, disconforul termic poate fi accentuat.

Dupa ce echipamentul este ales corespunzator, este momentul de ... Spart Gheata! Dupa cum bine stiti, crearea copcii este primul pas pentru a incepe o partida de acest gen de pescuit. Astfel, este nevoie de cateva ustensile potrivite. O freza ascutita sau un topor cu maner mai lung, sunt esentiale.
Odata ce ustensilele pentru a crea copca sunt asigurate, urmeaza alegerea lansetei potrivite. De multe ori, nu este nevoie de o lanseta speciala si poate fi suficienta utilizarea manerului si a 2-3 tronsoane, care sa aiba cel putin un inel. Exista insa si lansete special concepute pentru acest gen de pescuit si care pot face ca intreaga experienta sa fie mult mai placuta. Pe langa toate aceste ustensile, pescuitul la copca necesita si utilizarea altor accesorii, care pot facilita partida de pescuit.


pescuit la copca peste

Copca si aspecte importante

Un aspect foarte important este alegerea locului unde se face copca. Unde stau pestii in aceasta perioada? Salaul este mai probabil de gasit in zonele mai adanci, cu ascunzisuri, in zonele cu praguri, iar stiuca sta de obicei in zone mai putin adanci, intre ramurile unui copac cazute in apa sau in stufaris.
Trebuie avut in vedere ca in aceasta perioada pestii sunt mai putin activi si nu parcurg distante mari pentru a cauta hrana, iar pentru a avea sanse la captura, momeala necesita sa fie pusa chiar in locul in care stau.
Astfel, intreaga experienta de pescuit la copca poate fi una memorabila, mai ales daca se incheie si cu macar o captura semnificativa. Privelistea este unica, vazand cum pluta se scufunda in copca, iar firul se intinde in apa, chiar sub picioarele pescarului. Si nu uitati, in aceasta perioada pestii sunt mai lenesi si mai prudenti, asa ca aveti mai multa rabdare dupa ce pluta s-a scufundat, pentru a va asigura ca acesta s-a intepat suficient.

pescuit la copca captura
Citeste mai multe articole care te-ar putea interesa:


Categorii
Incercam sa va reconectam la Server ...
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server ... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙